Senaste nytt

23 Jan
2012

Saab får order från FMV värd 98 miljoner

Krigsmaterielkoncernen Saab har fått en order från FMV, Försvarets materielverk, på 98 miljoner kronor.

Ordern gäller bland annat drift- och teknikstöd till Försvarsmaktens förband och FMV

23 Jan
2012

Neuron snart redo för start

Det obemannade flygplanet Neuron, som delvis utvecklats och tillverkats av Saab, har visats upp för första gången.

(mer…)

23 Jan
2012

Syskonrivalitet

East Sweden är ett politikerprojekt som inte rotat sig i vare sig Linköpings- eller Norrköpingssjälen. Samarbetet mellan städernas flygplatser är dock ett konkret projekt som båda städerna skulle kunna vinna på. Men där kivas det bara.

20 Jan
2012

East Sweden…eller?

Det råder en total förvirring kring East Sweden som det nya namnet på Fjärde Storstadsregionen.

20 Jan
2012

Bråk om namn på flygplats

Flygplatsen i Linköping ska inte byta till East Sweden Airport, säger Linköpings kommunalråd Paul Lindvall om kritiken från norr.

20 Jan
2012

Flytta flygplatsen

Flybuller från KLM väcker oss i Hjulsbro/Skonberga med omnejd på vardagar och helger. Och nu ska trafiken utökas?! Dags att protestera mot denna utökning som kommer att medföra mer buller innan Linköping blir ett nytt Skavsta, flytta flygplatsen!

19 Jan
2012

Regionsatsning hotar flygplats

Linköpings kommun håller på att skaffa sig ett guldläge för att ta över Norrköpingsflyget och den gemensamma satsningen på Fjärde Storstadsregionen.

17 Jan
2012

Amerikanska Black Hawk till svenska försvaret

Vid en ceremoni vid Helikopterflottiljen på Malmens flygplats i Linköping överlämnade i dag FMV:s generaldirektör Gunnar Holmgren officiellt Helikopter 16-systemet till ÖB Sverker Göransson.

Läs mer här >>

14 Jan
2012

Kameror kan ersätta flygledare

Flygledare kan i framtiden ersättas med kameror på många mindre flygplatser. I Linköping är man positivt inställd till den nya tekniken.

Läs mer här >>

13 Jan
2012

Över 100 000 passagerare på Linköping City Airport

Flygtrafiken på Linköping City Airport ökade med 12 procent under 2011. Det betyder att flygplatsen ökar stort för andra året i rad. Året innan nådde Linköping City Airport den största procentuella ökningen av alla reguljära flygplatser i Sverige.

Läs mer här >>

12 Jan
2012

Saab tar amerikansk övervakningsorder

Försvarskoncernen Saabs amerikanska dotterbolag, Saab Sensis, har valts ut av det amerikanska luftfartsverket (FAA) för flygplatsövervakningsprogrammet ASSC (Airport Surface Surveillance Capability).

Det framgår av ett pressmeddelande.

FAA har initialt finansierat motsvarande 34 miljoner kronor av ett femårigt avtal på 370 miljoner kronor. Ytterligare optioner på leveranser, efter de fem åren, värderas till 442 miljoner kronor, vilket ger ett totalt kontraktsvärde på 825 miljoner kronor.

Läs mer här >>